gener och anlag

Finns inget bättre än att gå upp super tidigt för att råplugga inför en tenta som börjar 14.00!

 

Inför nästa tenta ska jag plugga lite varje dag! Alltså, jag ska börja plugga redan på torsdag inför nästa tenta. Helt sjukt, egentligen… Varför kan man inte lära sig alla jobb genom att göra istället för att läsa? Jag kommer ändå aldrig sitta och läsa mig fram till provsvaren. Utan jag kommer få labba fram resultaten!

 

Ne, jag är ganska så rejält trött nu. Hoppas att jag inte somnar på tentan bara! Det är något som bara jag kan lyckas med. Råkade nästan somna en gång…

 

Jah, lyckad man är just nu…

 

Dagens I-landsproblem: Jag får ont i ögonen varje gång solen täcks av ett moln och sen tittar fram igen…


kladdkakemöte


blame it on me

Men skojar ni med mig eller?

 

Jag har suttit och haft panikångest över min tenta, för att jag inte kan namnen på alla delar på latin… Och nu får jag reda på att jag inte behöver kunna namnen på latin ens!! Jag behöver inte kunna något på latin!

 

Så nu sitter jag här och granska min tenta med nya ögon och ser att allt som finns med där har jag haft prov på när jag gick på GYMNASIET!!  Är inte lite irriterad nu alltså!

 

Tur att mamma packa med mig kakor igår…


tentaaaaaaaaaaaplugg

Nelly Furtado – Promiscuous
Nelly Furtado – Maneater

ciao bello

Nilsson – Without You

hands all over

Ja, då har jag varit hemma i en timme och 30 minuter. Jag har packat upp, plockat undan och nu ska jag damsuga. Sen ska jag hoppa in i duschen för att sedan sluta kvällen med plugg.

 

Jag har aldrig pluggat så mycket som jag pluggat den här helgen, utan att lära mig något...

Ganska onödigt egentligen. Det har bara varit kvantitet på mitt pluggande och inget kvalitet. Men, men jag har varit duktig ändå. Lite vuxen så där.

 

Ganska så skönt ändå. Har haft roligt och har varit tråkig. Kan det bli bättre? Troligen så kan det…

 

Ne nu ska jag sätta fart!

 

Tudeelss!!


I sängen finns det inga känslor


Now i know, that i had to borrow, beg and steal and lie and cheat.

Josh Groban – You Raise Me Up

Bra musik gör livet mycket lättare.

Frågan är bara hur mycket bra musik man behöver lyssna på…

Har precis erkänt att jag inte är en av de som klarar av att göra samma sak i över ett år. Jag är en av de som måste få vara fri. Prova på allt och sen välja något annat. Fast ibland räcker det med en vecka eller en månad. Sen förstår jag och väljer något annat.

 

Den här helgen (räknar med torsdagen också) blev inte som jag tänkt mig. Den blev lite halv av allting. Frågan är om jag borde gjort annorlunda… Men det som hänt har hänt, nu kan jag bara se framåt.  

 

Imorgon har jag några få saker att göra innan jag drar. Vad som händer sen, det vet jag inte än. Jag vet bara att det inte blir som man tänkt sig. Det blir aldrig som man tänkt sig.


it takes a fool to remain sane

Nu flyttar jag ner till köket.

 

Jag tar mina böcker, jag tar min musik och jag tar Oskar. Sätter mig vid det över två meter långa bordet och börjar om.

 

Nu kommer jag inte våga fuska med mina raster för nu kommer de se vad jag gör. Jag ska plugga hela natten! Jag ska plugga tills skiten sitter! Ingen jävla omtenta!

 

Så nu flyttar jag ner.


she had the world

Varför heter det medicinsk överkurs när vi inte ska kunna någon överkurs?

Visst det är repetition från gymnasiet, men ändå! Det är inte kul att sitta och lära sig allt igen fast på latin istället… Jag kommer aldrig lära mig latin, jag hatar språk ibland! Varför kan inte alla prata samma språk?

 

Bara att bita ihop, jag får fira när det är över… Ska fira så som jag aldrig firat förut!

 

Fast jag har tänkt på en sak… Om vi har tentor i slutet av varje månad, innebär det at vi kommer ha tentapub i slutet av varje månad? För om det är så… Ja, då kan jag till och med lära mig ALLT på latin! Kan tänka mig byta ut min bok så att den blir på latin.

 

Ne nu ska jag plugga på riktigt! Råplugga…


cover my eyes

Det finns inget bättre (och mysigare) än att vakna av att regnet slår mot fönstret. Då vill man bara skrypa längre ner i sängen med en kopp te, eller bara somna om. Eller bäst av allt dra fram datorn och se något avsnitt som precis kommit ut.

 

Idag vaknade jag av att regnet slog mysigt mot mitt fönster, doften av ny bryggt te och varma mackor från köket. Men när jag slog upp ögonen så fick jag syn på minielefanten… Tentaplugg!

 

Visst det är super intressant och ganska flummigt. Speciellt när man behöver skicka ett sms med ordet ”tonsiller” i och får ett lika knäppt svar tillbaka.

 

Eller som när man sitter på tåget och alla undrar vad det är för äckligt man tittar på… Då har man slagit upp en sida med tarmsystemet på en riktig människa (alltså riktiga foton). Eller som när man slagit upp en sida med en naken man och läser om det manliga könsorganets delar… Då är det inte kul att sitta vid en tant eller någon under 16 (eller ens under 20)!

 

Men nu sitter jag som sagt i min säng, utan te och utan varma mackor. Det enda jag har är ”lite” godis och Oskar… Min kära familj ska åka till TP och stan för att köpa nya skor, jackor och annat varmt man behöver…

 

Visst är det underbart med tentaplugg? Eller inte…


EPIC FAIL


uprising

Min familj undrar varför jag är så knäpp. Jag somna med kläderna på i soffan tre och en halv meter från min säng. Alla tre undrar varför jag inte gick och la mig i sängen när jag börja bli trött.

 

Så jag vaknade i soffan, utan kudde men med en filt. Utanför filten var det iskallt! Det som förvånade mig var hur jag lyckats slänga ner alla kuddar från soffan, jag kunde åtminstone behållit en av dem.

 

Nu ska jag iväg med min kära far, vart vi ska är the fråga. Snubben vill ut och åka bil… Och det är jag som ska köra tydligen…

 

Jag vill bara sova just nu.

Fast det går inte heller får om jag inte kör så måste jag plugga.

 

Dagens I-landsproblem: När kom vintern? Och varför sa ingen det till mig?


när solen lyser mig i ögonen


kommer ifrån

Dagens plan:

 

Upp typ NU!

Duscha

Äta

Åka iväg med J för att hämta min nya Darling

Komma hem

Packa

Städa efter mig

Plugga

Skolan

Plugga lite till

Nästa tåg till Etown!

 

Ja, det där ser väll bra ut, eller? Jag trivs med den sista punkten bäst. För jag ska hämta världens bästa ett åring på dagis imorgon! Så nu sitter jag i min säng och tänker på livet… Ne, skoja bara! Jag sitter och försöker komma igång så att jag kan göra allt det där. Jag funderar på att lägga mig igen och strunta i några av punkterna…

 

Men icke sa Nicke! Idag ska man vara duktiga. Super duktig!

Så jag får sluta här och lägga på ett kol eller två…

 

Dagens I-landsproblem: Jag vill ha gummistövlar på mig men det är så onödigt för kommer inte få användning av de i Etown…


inga problem

Ni vet den där känslan man får, ni vet den då en lampa tänds och man smider ihop händerna, ni vet den där känslan som gör att man börjar le och plötsligt tänka (eller utropa) ”JAG HAR EN PLAN!”.

 

Den känslan har Obeka och jag just nu. Båda har något de vill ha, båda har något de måste fixa, så varför inte hjälpas åt lite? Obeka hjälper mig med mitt problem och jag löser hennes dilemma. Det är ett perfa sätt, båda vinner ingen förlorar!

 

Nu borde jag packa, diska och plugga. Jag borde göra alla tre, eller åtminstone två av de nu och en imorgon. Jag vet precis vilka två jag ska göra nu…

 

Är det så här det känns o va lycklig? Det är inga problem.
Snook – Inga Problem (Remix)


"vad gjorde du ikväll?"

Vad är det med folk och skräckfilmer? Det är inte kul, det är inte bra och man mår alltid dåligt efter!

Varför ska folk insistera med att titta på skräckfilmer? Det finns tusen andra sätt att bli rädd på.

 

Man kan hoppa bungy och fallskärm, man kan gå själv i på läskiga platser där man vet att det finns risk för att bli styckad, man kan testa att åka karuseller som är lite trasiga, man kan testa att åka karuseller utan att spänna fast sig… Ja, det finns som sagt tusen andra saker man kan göra än att titta på Tandfen!

 

Jag som redan sätt filmen innan borde så klart ha fattat att jag inte borde titta upp från under täcket!  Varför titta jag? Jag tänker sova med alla lamporna tända! Om jag ens somnar i natt…

 

Nu ska jag dricka te och tänka på att jag bor på fel sida av Wibban...


Vadå får jag ha en åsikt?

Kent – 400 Slag
Kent – Pojken med hålet i handen
Kent – Kräm (så nära får ingen gå)
Kent – Innan allting tar slut
Kent – 747
Kent – Dom Andra
Kent – Vy Från Ett Luftslott
Kent – LSD, Någon?
Kent – Generation Ex
Kent – Socker



Ramlar

Vilken kväll, vilken natt!

 

Det blev inte alls som jag tänkt mig, nästan bättre. Definitivt bättre!

Vaknade på morgonen med klänningen på och håret åt alla håll! Det enda som såg jävligt bra ut var sminket. Jag funderade till och med på att ha kvar sminket idag med. Men det är juh inte så fräscht!

 

Så efter en snabb dusch och lite fix så var jag redo att gå och rösta. Två av sedlarna hade jag redan lovat bort. Man måste hjälpa folk med ambitioner. Men den viktigaste sedeln hamnade rätt, som det ser ut nu. Imorgon kanske man vaknar med en ny bakpotatis och undrar hur fan man tänkte…

 

Nu ska jag fixa lite till och sedan bär det av till S:t Eriksplan och Cupcake STHLM! Love it!

Tänk att man kan känna sig som hemma så långt hemifrån. Livet leker, även om man har ansvar!

 

Dagens I-landsproblem: Jag vill ha på mig de kläderna jag har nu för de är super snyggt men jag fryser ihjäl!! Så nu måste jag byta om…


747

Jag borde egentligen sova nu. Jag borde lägga mig i min säng och förbereda mig inför min redovisning. Men jag måste packa och diska, jag måste frysa in maten och jag måste plocka undan saker.

 

Så vad gör jag, istället för att göra allt det där, så sätter jag mig ner och bloggar och kollar face! Jag måste få bort det här med face, det tar upp all tid!!

 

Men jag har i alla fall KENT på och det gör att man blir lite mer peppad. 24 timma: Etown, KENT, flum och skum. Sedan tillbaka för att plugga!

 

Nu är det inte mycket kvar! Jag måste skärpa mig…

 

Dagens I-landsproblem: Heter det Rot eller Rut avdrag? Jag fattar inte varför man har det… Dock skulle det vara skönt att ha någon som greja allt här åt mig!


”Det enda man behöver veta är att allt kommer lösa sig och att man kommer klara sig”

Ne-Yo – Because Of You


Utan dina andetag

Jag har slutat lyssna på radion. Jag har slutat spela filmerna. Jag har slutat dansa runt på gator och torg. Jag har slutat titta på klockslagen. Jag har slutat använda svarsboken. Jag har slutat lyssna. Jag har slutat läsa. Jag har slutat skriva.

 

Jag har bränt boken med tankar. Jag har låst in allt värdefullt. Jag har slutat se mig överaxeln. Jag har slutat titta upp varje gång jag går förbi jobbet. Jag har slutat tänka. Jag har slutat bry mig. Jag bryr mig inte.

 

Allt jag vill nu är att du åker hit, hjälper mig. Hämta hem mig. Jag vill sitta på Kaka eller Sylvia. Jag vill börja vara den jag brukade vara. Jag vill vara hon den där.


N+N=Z


hämta hem mig

Du är borta över helgen för du
sa lite tid från varandra är vad vi behöver nu
Jag har rotat fram gamla bilder i jakt på ett minne från en förlorad tid och
längst ner i en kartong ligger vi på en strand på vår första semester
Du skrattar och kysser min hals
och jag minns varför jag föll för dig varför jag alltid föll för dig

Radion spelar aldrig våran sång och det känns som tusen år sen dina
Ögon såg på mig som dom gjorde en gång och jag saknar våran sång

Du svarar inte när jag ringer
och din mamma ljuger dåligt och säger att du sover
men jag vet att du sitter alldeles bredvid och att ni pratar
som ni pratar när du känner dig vilsen
och jag vet du tycker vi tappat vår passion och vår färg
men idag så känner jag mig märkligt säker på oss
Så jag kör genom regnet för att hämta hem dig

Radion spelar aldrig våran sång och det känns som tusen år sen dina
Ögon såg på mig som dom gjorde en gång och jag saknar våran sång

Men så länge vi har en chans, så länge vi har en chans, så länge vi har en chans
så tänker jag, så tänker jag, så tänker jag slåss för oss

Radion spelar aldrig våran sång och det känns som tusen år sen dina
Ögon såg på mig som dom gjorde en gång och jag saknar våran sång

höst te skola städa

Hon sjunger:

If you’re looking for love
Get a heart made of steel ‘cus you know that love kills
Don’t go messing with love
It’ll hurt you for real, don’t you know that love kills

Mm, and I know when you’re in to deep you still think of me, sometimes
Stockholm syndrome and misery, there’s a penalty for love crimes

 

Och ibland kan jag inte låta bli att undra om det verkligen är så man borde göra. Riva ner den där muren som är byggd med röda tegelstenar och bygga upp den igen. Fast med stål, eller varför inte bly? Inte ens Stålmannen klarar av att titta igenom bly. Eller så gör man som mig, wear my heart on my sleeve…

 

Men alla kan inte vara lika dumma som mig. Man måste skydda sig har jag hört.

Eller så låter man bara bli! Precis som ”jag ska aldrig växa upp” – piller, fast ”jag ska aldrig falla eller bli kär” – piller.

 

Eller så tar man bara riskerna och konsekvenserna. Man lever lite, man förlorar lite, man slarvar jävligt mycket!

 

Nu orkar jag inge mer, så nu ska jag se Idol och damsuga!


firework

Tar ett djupt andetag. Tar två till. Andas långsamt. Så nu är det över.

 

Fy sjutton vilken dag/kväll! Först exploderar man av ilska i bilen. Sedan låter man alla tårar bara rinna. Sen får man en mini chock. Sedan ett oväntat erbjudande. Sedan lite allmänt flum och skum miljö.

 

Jag är mitt i en tornado just nu. Det lugna innan stormen slår till på riktigt. Jag har bara några få ögonblick på mig. Hur jag tänker? Hur jag planerar? Det vet jag inte ens själv just nu. Jag vet bara att när den riktiga explosionen kommer, så kommer det smälla som fan!

 

Vad det är för explosion vet jag inte än… Allt jag vet är att jag måste shoppa innan det säger BOOM.

Jag behöver något mysigt och något snyggt och en kappa. Sen funderar jag på nya Convisar… Bara för att jag känner att jag behöver det…

 

Dagens I-landsproblem: Jag vill ha med dator in så att jag kan lyssna på en viss låt när jag duschar, men Oskar tål inte så mycket fukt…


när man har inget att leva för, vad lever man för då?


standing where you left me

Hur hänger det ihop egentlig, kärlek och hat? Att älska och att hata någon, kan man känna båda för samma person? Kan man älska någon så mycket att man hatar dem tillslut? Eller måste man bli sårad av den man älskar för att kunna hata dem?

 

Hat, det är ett av de starkaste orden. Som vanligt så tänker inte folk på att det är så starkt. Utan de missbrukar de tre orden ”Jag hatar dig” lika mycket som de missbrukar orden ”Jag älskar dig”.

 

Men om man kan älska två personer samtidigt så borde man väll kunna hatälska någon? Eller älskhata. Det är en till grej det där: älskhata och hatälska. De borde betyda samma sak men när man tänker på det så är det två helt olika saker. Hatälska, då älskar man något så mycket att man hatar det! Medan älskhata innebär att man älskar att hata något.

 

Något är kanske i detta fall någon. Någon som var någon.

 

Nu är ni säkert lika förvirrade som jag är. Men jag försöker komma underfund med hur det egentligen är med att hata någon men ändå bry sig om personen. För om man faktiskt kan älska två personer samtidig… Så borde man kunna önska att någon inte fanns men ändå få en klump i magen av att höra att något är på våg åt skogen.

 

Hur kan man känna sig så här förvirrad? Hur kan man bry sig men ändå veta att man inte bryr sig?

För på något sätt står jag kvar där vi sa hej då. På något sätt står du vid mig med ditt leende och säger att allt kommer fixa sig. Att vi klarar oss. Att det är så det ska vara. Att det alltid kommer vara vi mot världen fast nu åtskilda och på två olika håll.

 

Nästa gång jag ser dig ska jag säga hej, fast med ditt leende. Nästa gång vi ses…

Fast helt ärligt vår tid är förbi. Att vi stöter på varandra av en slump är lika otroligt som att du skulle ringa när du ser det här. Att älska någon eller att hata någon, starka ord…


soulmate

Yeah baby! Nu är det äntligen planerat! De bästa kommer på besök i oktober. Mattisgården och Fanny-bunny (om Mattisgården gör det hon ska…), de kommer på en ”studentkväll” och en ”Stockholm boogie”!

 

Här ska det flummas, supas, dansas, flörtas, däckas, mysas och muppas! Ingen stopp förrän vi måste!

Jag kan tänka mig redan nu hur mycket mat vi kommer att konsumera under den helgen! Jäklars vad vi kommer få handla, HAHAHAHA!

 

Men jag tycker då att det är på tiden att de kommer upp, med tanken på att alla andra har varit här utom dem…

 

Oj vad ni har att ta igen flickor!


i'll never love again

St. Eriksplan var det...


  

Mequa!

  (<-- Han var där :D)


CUPCAKE STHLM!

        


Bakabakenkaka... Eller inte...

   (<-- HAHAHA!!)


Mina Darlings!

  


jag känner att jag lever

Taio Cruz – I'll Never Love Again


Pratade med AR igår om att ta några bilder. Det gick ganska nice, vi slog våra kloka huvuden ihop och kom fram till något som förhoppningsvis blir perfa.

 

För ja, jag är trött på bloggens utseende och nu vill jag ha något enkelt, simpelt helt enkelt. För less is more…

 

Och jag vet att jag lova en megabra uppdatering igår men jag somna. Vilket fick följden att jag inte hade tid att skriva rent mina anteckningar eller plugga inför mitt seminarium idag. Utan jag prioriterade lite och pluggade lite inför seminariumet och sen gjorde jag en lista. ”Saker som ska göras idag när jag kommer hem”…

 

Ne nu måste jag skynda mig till pendeln!! Tudeelsss!


sockerrus

Så nu har det gått en hel vecka sen jag blogga sist. En rolig, störd, irriterande, skum, annorlunda och väldigt händelserik vecka. Allt från studier och självplågeri till fest och slarv.

 

Jag funderar på om jag inte bara ska lägga upp några bilder… Ni vet så att vi sen kan låtsas som om det inte gått en vecka...

 

Vi får se hur jag gör ikväll! Nu måste jag städa lite, laga mat och sen plugga. Imorgon börjar jag sent… Fast det spelar ingen roll för jag måste ändå ta pendel in… Lite deppig eller vad? Hahaha!


RSS 2.0