Dirty little secret

Jag kommer alltid komma ihåg, den dagen jag blev kär för första gången. Det var inte i vilken pojke som helst, utan i en speciell! En som kunde flygga, en som var bästa kompis med min favoritsagofigurer!  Jag mins det som om det vore igår...


Men eftersom man blir äldre så växer man ifrån det... man blir liksom vuxen...


Tills jag fick uppleva honom idag igen... men i en ny version! Där han var mer verklig än jag någonsin sätt honom. Det bästa är att han kan fortfarande få mig att skratta som en barnunge och gråta som om mitt liv hängde på det. (I Do Believe in Fairies! I Do, I Do!)


Det värsta är att det faktiskt är en dirty little secret, att berätta de här! Det finns nog två i hela världen som känner till mina känslor för den här pojken...


Men idag ska jag erkänna det för hela världen! Så här kommer det!


Jag önskar att jag vore Windy, så att jag kunde få kyssa Peter Pan!


Shit, vad skönt de kändes att avslöja den hemligheten!




                             image5


Disney land!!!!

Jag ska träffa askungen :) jag har alltid drömt om att träffa askungen :)


                                            image4


Vad spelar det för roll hur gammal man är? Disney är till för alla, stora som små.


Ok, nu har barnet i mig talat, nu är det dags att prata lite mognare :P

Pappas kusin (tror att det är kusin...) har erbjudit pappa att fira jul hos honom i år...

Eftersom min familj gillar att resa, så tackade pappa ja! Jag älskar min pappa :) så i år ska jag fira jul i frankrike :) jag har alltid älskat frankrike, men har aldrig vart där (tyvärr :().


Men det finns ett problem så klart... Språket... hur ska man få dem att förstå vad man säger när de bara kan franska? Ska man behöva vara tyst hela julen, bara för att hans barn inte kan något annat språk än franska? :( 


Aja får fixa en tolk... någon frivillig?  


Luciakampanj och dagis

13 december, även känd som luciadagen. Det är idag som flera tjejer offrar håret för att bli populära...


Dagen börjar (som alla andra luciadagar) med ett luciatåg. Sedan blev vi bjudna på fika av våran klassföreståndare :) alltid bra med fika (ni som känner mig vet vad jag tycker om sötsaker :))


Men nu till de allra bästa med dagen! På gymnasiet som jag går på, så har vi en tradition. Den går ut på att alla klasser som går sista året, har varsitt tema i ett klassrum (t.ex. Disney land, mellanöstern och Stureplansprofiler). Sedan går ettorna och tvåorna (plus de tråkiga treorna som inte kom på något tema) runt till de olika klassrummen och är med på olika tävlingar som ordnats av de olika klasserna eller så dansar man i de klassrummen med bäst musik. Med andra or så är det som en stor fest i skolan. Dagen efter (dvs. imorgon) så får ettorna, tvåorna och de tråkiga treorna rösta på den klassen som de tyckte hade bäst tema (och dessutom följde sitt tema). Juste! Dessutom så har varje klass en kandidat som blir "årets lucia". Det roliga är att det är oftast en kille som är luciakandidat :)


Årets bästa klass (enligt mig) är NV3B och deras "mellanöstern"-tema (som egentligen hette "gratis marknad" fast på arabiska). I deras klassrum fick man uppleva magdans, bli spådd, få en henna tatuering och musik från mellanöstern med en rytm som är omöjlig att stå still till!


Det roligaste med dagen är hur man kan få alla treor att göra precis vad som helst (ja nästan då...) för en röst :) de delar ut saker som man inte visste fanns och andra roliga grejer, som kondomer, bindor, böcker, väska som man kan ha mobilen i när man badar och massa annat.



Senare när alla gick hem, så började miljöälskar timmarna. Idag hade man slagit ihop timmarna till 2h och 30 min istället för 3h och 30 min :)


Veckans lektion gick ut på att diskutera växthuseffekten, och då kan man faktiskt inte undgå att komma in på mötet som pågår just nu på Bali. Efter 1h och 30 minuters diskussion, kom jag fram till att världen går fortfarande på dagis. För det är sandlådenivå på de internationella sammanträdena som utföras inom FN, när man ska bestämma något som ska gälla över hela världen. Vi kan ta Kyotoprotokollet som två exempel:

  1. USA skrev inte på Kyoto därför att de var tvungna att minska sina utsläpp mer än ett U-land (Mamma! Varför får hon mer glass än mig? Jag är ju störst!)
  2.  Ryssland, som skulle ha tjänat massor på att skriva under Kyoto, gjorde inte det därför att USA inte gjorde det (om inte hon behöver plocka bort kritorna, så tänker inte jag heller göra det!)

Herre gud! Man kan lika gärna ge makten till ett dagisbarn! Världen skulle ändå vara likadan!


Sedan var det någon i klassen som kom på en rätt bra idé, faktiskt... Bojkotta USA! Men då är den stora frågan, "skulle vi klara av att göra det och kunna leva på samma sätt?"... Men å andra sidan, så måste man offra lite för att vinna lite också!



Min Blonda kompis (du vet vem du är) kom på en rolig idé till min blogg :) och det ska jag börja med idag! Så här kommer det:


Dagens I-landsproblem: varför hittar man inte svarta benvärmare när man har försovit sig och har lektion om 20 min?


Verklighets dröm

Många har frågat varför jag heter som jag gör på msn... och när jag berättat att det är från en dikt får jag frågan vilken... så här kommer den till alla er som undrat


Verklighets dröm


De lärde mig ljuga


Du visade mig sanningen


De lärde mig att gråta


Du visade hur man skrattade


De tvingade mig att se verkligheten


Du lärde mig drömma


Hos dem var glaset till hälften tom


Hos dig var glaset till hälften fullt


De förvandlade min själ till 1000 bitar


Du lade ihop pusslet på första försöket


När min sista tår hade fallit


Hade din dröm förverkligats


För nu låg jag i din säng


Men


Med ett brustet hjärta och röda droppar längst vristerna


image3



(inte ett ord om att den är emo! för den är inte det :P)


Suddig bild

Har ni någonsin haft en känsla av att ni håller på att bli blinda?


Jag tror att jag kommer förlora min syn L allt pga. att jag fått ett hårstrå i ögat...


Jag kanske behöver EN lins snart ;)


Det jobbigaste var nog när jag skulle framkalla bilder på fotolektionen. För det är inte lätt att få en bil att se skarp ut, när man själv inte ser skarpt! Men tillslut fick jag ändå till den riktigt bra J fast å andra sidan så kanske det är bra med suddigsyn, för idag blev jag riktigt nöjd med nästa alla bilder (utom en)! vilket faktiskt är konstigt med tanken på att de brukar gå åt skogen när man kommer till fixet :$


Medans jag stod och försökte få en skarp bild, kom jag att tänka på en grej...  Hur skulle det se ut om man framkallade bilderna suddiga med flit? fast det skulle aldrig gå, för fotolärarna tål inte att man "slösar" på deras fotopapper!


Ett samtal med Sara

Sara: omg! Killen jag är kär i, står bredvid mig! Och jag frågade hur man sätter igång en dator! VARFÖR GJORDE JAG DET?!


Jag: vadå kär i? är du verkligen det?


Sara: nja... jag är lite kär... vill bara gifta mig med honom och göra snuskiga saker med honom :$


Jag: vad heter han?


Sara: jag vet inte. Men jag har sätt honom i skolan massor!


Jag: ...


Sara: han är hett!


Jag: skicka bild


Sara: ska leta upp honom i katalogen



4 timmar senare...



Sara: jag hittar inte honom i katalogen! Tänk så är han sjuk *panik*


Jag: men fråga hans kompisar


Sara: JAAA det ska jag! :)





Ja, vad ska man säga... hon är inte blond men hon är väldigt söt


Reningsverk och utsläppsrätt

Torsdag = miljöälskar dagen


Då var de torsdag igen och ni som känner mig vet att jag har miljökunskap och miljöpolitik från 14.00 till 17.30.


Lektionen börjar med miljökunskap till kl 14.50, rast till 15.05, sedan lektion till 15.30.


 Idag skulle vi göra ett eget reningsverk. Men det enda man tänkte på var studiebesöket i sexan, då vi besökte reningsverket. Det är nog det äckligaste stället jag vart på i hela mitt liv! Tänk er att ni är 12 och har precis ätit lunch, sedan åker ni till ett ställe där andras avföring flyter omkring i en bassäng. Inte nog med det! Men ni är tvingade att gå över en minibro som går tvärs över den där bassängen som får hela magen att vändas. Ska inte ens nämna lukten!


Men tillbaka till miljökunskapen!


Ok, vi gjorde ett reningsverk som blev mycket bra faktiskt.  (om ni vill ha fler detaljer får ni höra av er) Under lektionen så får vi reda på massa vidriga saker som hänt genom åren, bl.a. att på 1800-talet så tog man bara bort den synliga avföringen ur vattnet. Man trodde också att sjukdomar orsakades av lukten från vattnet, så man försökte dölja lukten med parfym! Så de som gällde var ungefär "det man inte ser finns inte". Fy vad vidrigt!


Senare kom vår gravida lärare i miljöpolitik och gav oss 10 minuters rast i början av lektionen. Vilket var snällt men onödigt!


Dagens lektion handlade om styrmedel. Och som vanligt så ledde alla exempel till gråtande kaniner! Det får en att vilja spy när man kommer hem och upptäcker att det är vanlig mjölk i kylen och inte ekologisk mjölk som det brukar vara. Plus att man känner att ens läderstövlar borde brännas på bål. Sorligt att en lärare kan ge en såna skuldkänslor :(




                                            image2



Men det blev värre när vi kom in på ämnet utsläppsrätter! Vi kom fram till att ju fler utsläppsrätter som säljs till privat personer desto miljövänligare måste företagen bli för att kunna producera något. Så därför kära vänner ska ni alla få en utsläppsrätt i julklapp :)


Själv vill jag ha ett rött paraply ;)




Dagens värdelösa nyhet: Elever betygsätter lärare (det finns viktigare saker att skriva om!), källa: aftonbladet


Julens stora paradox

Ojoj, då var de dags igen! Och i år så ligger man dessutom efter :(man ska ju vara klar innan den 22, för då är alla som värst! För man blir nedtrampad, undanknuffad och lurad att gå med i olika klubbar!


Varje år gör man av med massa pengar på saker som ingen behöver, men man köper det ändå för det är det man ska göra när det är jul.


Varför kan man inte ta alla de pengarna som man egentligen skulle gjort av med på materiella saker och ge bort dem till någon bra organisation i någons namn istället? Då skulle fler ha glädje av dem.


Men det finns en paradox! (Såklart)


Idag är det mycket prat om att skänka pengar till dem som har det mindre bra och till andra organisationer. Men å andra sidan... så skriver vi önskelistor, talar om för vänner och släkt vad vi vill ha och dessutom, så blir vi ledsna, sura och arga (ja, vi känner oss till och med ensamma och bortglömda) om vi inte får en julklapp av de personer som är nära oss!


Så hur ska vi göra egentligen? Och är det själviskt att fira jul, när det finns de som inte ens vet att det är jul?


Aja, tills vi har lyckats hitta felfria svar på alla frågor... jag vill ha ett rött paraply gott folk! :)


rött paraply

Det har regnat hela dan... Missförstå mig inte, jag älskar regn! de är mysigt att bara sitta och lyssna på regndropparna som faller mot fönstret. Eller bara ta en promenad i regnet med ett rött paraply. Men nu är de så att det är december och då ska man ha SNÖ! Inte regn. Dessutom så har jag inget rött paraply :(                                
På tal om röda paraplyn, varför tycker alla att de är löjligt att köpa ett rött paraply i julklapp till någon? Om man nu vill ha det så spelar de väll ingen roll att de är en billig julklapp, eller?

                image1


RSS 2.0